KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Olimpiada Turystyczna - etap szkolny

09 listopada 2020 roku odbył się w naszej szkole pierwszy, szkolny etap VIII Olimpiady Wiedzy o Turystyce. W eliminacjach uczestniczyło 8 uczniów z klasy III w zawodzie technik obsługi turystycznej, dla których wiedza z tego zakresu jest wyjątkową pasją.

Eliminacje składały się z dwóch, trwających w sumie 2 godziny części: teoretycznej i praktycznej.

Pytania teoretyczne obejmowały wiedzę i umiejętności z następujących przedmiotów: geografia turystyczna Polski, zagospodarowanie turystyczne, organizacja imprez i usług turystycznych, obsługa ruchu turystycznego. Test dotyczący wiedzy teoretycznej obejmował dodatkowo zadanie dotyczące umiejętności korzystania z mapy i lokalizowania na niej najważniejszych atrakcji turystycznych Polski. Zadanie praktyczne to zadanie związane z kalkulowaniem imprezy turystycznej dla klienta.

Każdy z uczniów starał się jak najlepiej odpowiedzieć na pytania i rozwiązać zadanie.

W wyniku eliminacji szkolnych, wyłoniona została dwuosobowa reprezentacja, która będzie uczestniczyć w etapie okręgowym VIII Olimpiady Wiedzy Turystycznej. Są to Aleksandra Brzozowska oraz Klaudia Zuchniak.

Wszystkim uczestnikom eliminacji szkolnych bardzo dziękujemy za udział zaś reprezentacji szkoły – gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów!!!