KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności


Harmonogram konsultacji online dla maturzystów

w okresie zdalnego nauczania

Lp.

Nazwisko i imię nauczyciela

Przedmiot

Termin konsultacji online

Klasa

1.

Adamczewska Jolanta

Język polski

Poniedziałki

godz. 8.00-8.45

IV ATE

2.

Chmielewska-Krauze Ewa

Język polski

Wtorki

godz. 9.45-10.30

IV CTH

3.

Chrzęst-Lipińska Kinga

Język angielski

Czwartki

godz. 7.10-7.55 

IV ATH

4.

Duda Agnieszka

Język angielski

Poniedziałki

godz. 13.45-14.30

IV ATE

5.

Idzikowska-Błędek Halina

Język angielski

Wtorki

godz. 14.40-15.25

IV ATT

6.

Kurowska Aleksandra

Historia

Poniedziałki

godz. 13.45-14.30

IV ATE

IV ATH

7.

Stolińska Agnieszka

Język angielski

Czwartki

godz.13.45-15.25

IV ATP

8.

Witkowska Magdalena

Język angielski

Czwartki

godz. 8.00-8.45

IV BTH

IV CTH

9.

Wojtulska Anna

Język polski

Poniedziałki

godz. 11.15-11.50 

IV ATT

Czwartki

godz. 8.15-8.50 

IV ATH

10.

Krysiak Agata

Matematyka

Środy

godz. 8.00-9.45

IV ATT

Piątki

godz. 15.35-16.20

IV ATH

11.

Duszyńska Izabela

Biologia

Poniedziałki

godz. 15.00-16.00

wszystkie klasy IV

12

Tończyk Małgorzata

Geografia

Wtorki

godz. 15.00-16.00

wszystkie klasy IV


Szanowni Państwo, 

zwracam się do Państwa z bardzo serdeczną prośbą.

Rozpoczęło się głosowanie elektroniczne w ramach Budżetu Obywatelskiego Łodzi 2020/21.
W zajęciach edukacyjnych prowadzonych przez Łódzkie Centrum Doskonalenia Nauczycieli i Kształcenia Praktycznego uczestniczą corocznie tysiące osób: nauczycieli, uczniów, seniorów… Wysokich schodów trzypiętrowego pofabrycznego budynku przy ul. Kopcińskiego 29, który jest naszą siedzibą, nie są niestety w stanie pokonać osoby niepełnosprawne. Pomóżcie nam zbudować dla nich windę w ŁCDNiKP dzięki funduszom Budżetu Obywatelskiego. 

Niech strome schody przestaną wreszcie być barierą dla edukacji!
Nasz projekt nr L088 to PROJEKT PONADOSIEDLOWY.  Każdy mieszkaniec Łodzi może zagłosować na 1-5 projektów z tej grupy, niezależnie od projektów osiedlowych.

Głosowanie elektroniczne na stronie https://uml.lodz.pl/budzet-obywatelski/lbo-20202021/glosowanie/ potrwa od 6 do 30 listopada.  

Bardzo prosimy – zagłosujcie na nasz projekt, przekażcie naszą prośbę o głos RODZINIE, ZNAJOMYM, NAUCZYCIELOM, DOROSŁYM UCZNIOM – wszystkim, którzy mogą nas wesprzeć w tym ważnym przedsięwzięciu.  

Bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam, 
Janusz Moos 
Dyrektor
Łódzkiego Centrum Doskonalenia Nauczycieli
i Kształcenia Praktycznego 


Punktu Konsultacyjnego Doradztwa Zawodowego

Zastanawiasz się nad swoją przyszłością edukacyjną?
Nie wiesz jaką szkołę, klasę, zawód, kierunek studiów wybrać?

ZOBACZ LINK


ZOBACZ LINK

Wsparcie Łódzkiego Stowarzyszenia Pomocy Szkole


PROGRAM
REGIONALNY FESTIWAL NAUKOWY
E(X)PLORY W ŁÓDŹ

Wejdź na stronę EXPLORY.PL/2020
Obejrzyj materiały edukacyjne
Wypełnij Quiz
Wygraj nagrody

<<Zobacz>>


Szanowni Państwo,

serdecznie zapraszamy do włączenia się do projektu „Pod biało-czerwoną”, realizowanego pod honorowym patronatem Prezesa Rady Ministrów Mateusza Morawieckiego. 

Zakup masztów i flag dla każdej z gmin

Inicjatywa zakłada sfinansowanie przez Rząd Rzeczypospolitej Polskiej zakupu masztów i flag w każdej z gmin w Polsce, której mieszkańcy dołączą do projektu. Przedsięwzięcie ma na celu połączenie Polaków pod flagą państwową, a także godne uczczenie pamięci o bohaterach Bitwy Warszawskiej w 1920 roku – w szczególności wśród młodego pokolenia.  

W jaki sposób wziąć udział w projekcie? 

Aby spełnić założenia projektu, wystarczy zebrać odpowiednią liczbę głosów poparcia online. 

Informacja na ten temat znajduje się pod linkiem  https://bialoczerwona.www.gov.pl/. Każdy mieszkaniec danej gminy może oddać jeden głos poparcia na swoją gminę. W najbliższych dniach dostępna będzie również interaktywna mapa, za pomocą której można na bieżąco sprawdzać liczbę głosów. 

W przypadku dodatkowych pytań zachęcam do kontaktu: bialo-czerwona@mc.gov.pl, 532 519 877. 

Serdecznie zapraszam do udziału w akcji!

Z poważaniem

Anna Ostrowska
Rzecznik Prasowy MEN 


Konkurs dla dzieci i młodzieży szkolnej
Archiwum Pandemii A.D. 2020 – świat pod znakiem maseczki

Zakres i cel konkursu <<POBIERZ>>

 


Miasto Łódź realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich

„Zdalna Szkoła”.

Projekt jest realizowany w ramach Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa na lata 2014 - 2020, Osi Priorytetowej nr I „Powszechny dostęp do szybkiego Internetu” działania 1. 1 „Wyeliminowanie terytorialnych różnic w możliwości dostępu do szerokopasmowego Internetu o wysokich przepustowościach” dotycząca realizacji projektu grantowego pn.: Zdalna Szkoła – wsparcie Ogólnopolskiej Sieci Edukacyjnej w systemie kształcenia zdalnego w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.

Dofinansowanie projektu z UE – 99 999,00 zł.

W ramach uzyskanego grantu Miasto zakupiło 41 laptopów przeznaczonych dla 11 szkół.

Projekt jest odpowiedzią na obecną sytuację w oświacie, związaną z wprowadzeniem
na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej stanu epidemii, spowodowanym zagrożeniem zakażeniami COVID-19.

Celem projektu jest wsparcie Ogólnopolskiej Sieci Edukacyjnej w systemie kształcenia zdalnego.

Zakup 41 laptopów został sfinansowany w 100% ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa na lata 2014 - 2020. 

Fabrycznie nowe komputery trafiły do uczniów 11 łódzkich szkół, w tym do:

6 szkół podstawowych,
2 liceów ogólnokształcących 
3 szkół zawodowych
.

Sprzęt został przekazany szkołom i na czas zdalnej edukacji będzie użyczany uczniom.

Decyzję o użyczeniu laptopa uczniowi podejmuje Dyrektor Szkoły.

https://uml.lodz.pl/edukacja/projekty-edukacyjne/projekt-zdalna-szkola/


Bohaterowie wracają do szkół! Uczniowie dziękują nauczycielom z całej Polski! 

#bohaterowiewracaja | Wytrwali, zaangażowani, kreatywni. Tacy są tytułowi bohaterowie - nauczyciele! Gdy świat stanął na głowie, oni konsekwentnie realizowali swój plan. Usiedli po drugiej stronie ekranu i przy pomocy komunikatorów internetowych przeprowadzili dla wszystkich uczniów z całej Polski miliony godzin lekcji. Teraz jest moment, aby im podziękować.

Pobierz plik

 


SALON MATURZYSTÓW

Seria 10. wirtualnych wydarzeń, podczas których „matura spotyka się ze studiami” rozpocznie się 17 września w Małopolsce, a zakończy 30 września na Śląsku. Podczas każdego salonu uczniowie najstarszych klas liceów i techników będą mogli zapoznać się (w godz. 10:00-13:00) z wymogami matury 2021 oraz webinarami ekspertów i youtuberów edukacyjnych (16.00-19.00). Podczas całego wydarzenia (10-19) uczniowie będą mogli odwiedzić wirtualne stoiska uczelni, na których uzyskają wiedzę na temat oferty kształcenia i zasad przyjęć na studia w roku akad. 2021/22.

Centralna Komisja Egzaminacyjna opublikowała już harmonogram na 2021 rok: egzamin maturalny ma rozpocząć się 4 maja. Przystąpi do niego 267 000 młodych ludzi: około 152 000 z liceów i około 115 000 z techników. Arkusze zostały przygotowane dawno temu, więc nie będą łatwiejsze ze względu na pandemię, naukę online i inne możliwe problemy związane z COVID-19. A to oznacza, że maturzyści muszą wziąć się za uzupełnianie i powtarzanie materiału od września.

Dotarcie do tak dużej liczby uczestników, to dla uczelni nie lada gratka. Uniwersytet Jagielloński będzie na Salonie Małopolskim, a potem odwiedzi także Salon Lubelski i Podkarpacki oraz Salon Łódzki i Świętokrzyski.

Akademia Górniczo-Hutnicza oprócz Małopolski będzie prezentować swoją ofertę na Podkarpaciu i w Lubelskiem, a także na Salonie Śląskim oraz Łódzko-Świętokrzyskim.

Wojskowa Akademia Techniczna będzie wirtualnie promować swoje zalety na sześciu salonach! A Coventry University, która od niedawna operuje w Polsce, będzie obecny wirtualnie w całym kraju.

Wykłady maturalne na Salonie Małopolskim wygłoszą eksperci z Okręgowej Komisji Egzaminacyjnej (OKE) kierowanej przez dyrektora Lecha Gawryłowa. Wystąpi też dr Marcin Smolik, dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej (CKE) oraz prof. Jacek Popiel, rektor Uniwersytetu Jagiellońska, która to uczelnia pełni honorowe obowiązki „Uczelni gospodarza”.

Na szczeblu ogólnopolskim Salonowi Maturzystów patronują: Minister Edukacji Narodowej, Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego oraz Przewodniczący KRASP.

Rejestracja na wszystkie regionalne edycje Salonu Maturzystów 2020 poprzez stronę: www.salonmaturzystow.pl

 

www.salonmaturzystow.pl


Spis Rolny 2020

<<Pobierz>> 

<<Dziennik elektroniczny do wysyłki>>

 


Zobacz, co możesz robić, wybierając jeden z kierunków w naszej szkole!

Obejrzyj prezentację o szkole przygotowaną specjalnie dla Ciebie!

Nie będziemy pokazywać Ci pustego budynku.

Zobacz, co Cię czeka, gdy wybierzesz naszą szkołę!

Projekt unijny "Otwartość kluczem do sukcesu" - PortugaliaSzkolny Tydzień Książki
Drzwi OtwarteProjekt unijny "Nowe perspektywy przyszłe szanse" - Portugalia
IV Szkolny Tydzień KsiążkiSpektakl koła teatralnego Furtka
Wycieczka na kajakiWycieczka na Księży Młyn
Tydzień Książki w ZSETHJubileusz 110-lecia ZSETH
Manekin ChallengeI Szkolny Tydzień Książki

Chcesz zobaczyć więcej? Wejdź tutaj → Rekrutacja i tutaj → Kierunki kształcenia

 


 

Kolejny sukces!

Miło nam poinformować, że nasza szkoła zajęła szóste miejsce wśród najlepszych techników w Łodzi według najnowszego rankingu szkół ponadpodstawowych przygotowanego przez portal WaszaEdukacja.pl . Portal przygotowuje ranking najlepszych liceów i techników z 18 miast wojew&oacut...

Najlepsze technika w Polsce PERSPEKTYWY

Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że  Technikum nr 1 w Zespole Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im. Wł. Grabskiego w Łodzi  jest wśród 350 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2019 i przysłu...

Przekaż 1%

02.01.2020

Przekaż 1%

02.01.2020

Szanowni Państwo! Prosimy o przekazanie 1% podatku na Miejski Szkolny Związek Sportowy w Łodzi, KRS 0000401965 z dopiskiem: „Dla Zespołu Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im. Wł. Grabskiego w Łodzi. Jak co roku, pozyskane fundusze przeznaczymy na doposażenie bazy sportowej w naszej szkole. Państ...

W tym roku szkolnym na terenie naszej szkoły odbędzie się pięć Akcji Oddawania Krwi: - 12 września 2019 - 06 listopada 2019 - 05 lutego 2020 - 07 kwietnia 2020 - 09 czerwca 2020. Wszystkie Akcje odbędą się w godzinach 8.30-11.30 w głównej siedzibie szkoły przy ul. Drewnowskiej 171. Uczniu! Nauczyci...

Stowarzyszenie Pomocy Szkole

Działające od 1990 roku Łódzkie Stowarzyszenie Pomocy Szkole zrzesza 91 łódzkich placówek oświatowych, w tym naszą szkołę oraz 108 członków indywidualnych. Jednym z ważniejszych statutowych działań Stowarzyszenia jest finansowanie stypendiów dla wybitnie uzdolnionych uczniów z ...