KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Technik eksploatacji portów i terminali

Zadania zawodowe:

  • obsługa podróżnych w portach i terminalach,
  • organizacja prac związanych z przeładunkiem oraz magazynowaniem towarów,
  • prowadzenie dokumentacji związanej z magazynowaniem oraz przeładunkiem towarów,
  • organizowanie przewozów wewnątrz portów i terminali.

Możliwości zatrudnienia:

  • terminale lotnicze, samochodowe, kolejowe,
  • przedsiębiorstwa spedycyjne, logistyczne i transportowe,
  • agencje obsługi portów morskich,
  • porty morskie i rzeczne.

Praktyki zawodowe – 8 tygodnie w całym cyklu kształcenia.

Kwalifikacje zawodowe:

SPL.02. Obsługa podróżnych w portach i terminalach, obejmującą:
- organizowanie obsługi podróżnych w portach i terminalach,
- wykonywanie obsługi podróżnych w portach  i terminalach.

SPL.03. Obsługa ładunków w portach i terminalach i terminalach, obejmującą:
- organizowanie prac związanych z przeładunkiem i magazynowaniem towarów w portach
- prowadzenie dokumentacji magazynowej i przewozowej w portach i terminalach,
- organizowanie obsługi środków transportu bliskiego w portach i terminalach.