KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Patronat Hotelu Puro Łódź Centrum

W roku szkolnym 2019/2020 Hotel Puro Łódź Centrum objął patronatem klasę 3 C kształcącą się w zawodzie technik hotelarstwa. Uroczyste podpisanie umowy między naszą szkołą a Hotelem Puro miało miejsce 12 grudnia 2019 roku w obecności Wiceprezydent Miasta Łodzi – pani Małgorzaty Moskwy-Wodnickiej podczas Dni Doradztwa Zawodowego. Umowa patronacka pozwoli na wsparcie przez Hotel Puro procesu kształcenia i zapewnienie mu wysokiej jakości. Uczniowie uczęszczający do klasy objętej patronatem będą mieli okazję zrozumienia mechanizmów funkcjonowania hotelu w trakcie wycieczek zawodowych i praktyk. Będą także uczestniczyć w dodatkowych szkoleniach i warsztatach zawodowych, zdobędą wiedzę o najnowszych osiągnięciach technicznych i technologicznych w branży hotelarskiej.

W ramach patronatu zorganizowano 3 szkolenia, które odbyły się w hotelu Puro. Na pierwszym spotkaniu 13 listopada 2019 uczniowie zapoznali się z marką Puro, ze strukturą organizacyjną hotelu, ofertą usług dodatkowych oraz wyposażeniem pokoi, restauracji oraz strefy spa. Wystrój i oferowane usługi wywarły duże wrażenie na uczniach, zwłaszcza informacja o darmowych seansach kinowych i wycieczkach krajoznawczych, w których udział może wziąć każdy mieszkaniec okolicy.

Podczas drugiego spotkania młodzież poznała  rolę hotelu Puro jako kuratora sztuki - poznała zasady doboru dzieł sztuki, które upiększają wystrój hotelowy oraz historię powstania muralu hotelowego.

Na trzecim spotkaniu 19 grudnia 2019 roku w hotelu Puro uczniowie zapoznali się z nowymi trendami hotelarstwa XXI wieku. Mieli okazję zobaczyć wzorcowe przykłady stron internetowych nowych marek hotelowych oraz przykładowe filmy je promujące. Uczniowie mieli okazję również sprawdzić i rozwinąć swoje umiejętności językowe, gdyż większość informacji podczas tego spotkania była przekazywana w języku angielskim.

W budynku naszej szkoły 13 lutego 2020 r. w ramach Dnia Zawodowca uczniowie klasy patronackiej uczestniczyli  w warsztatach prowadzonych przez pracowników hotelu Puro dotyczących: rekrutacji i autoprezentacji w hotelarstwie oraz o sytuacjach problemowych w hotelarstwie - na recepcji. W najbliższym czasie planowane jest szkolenie związane z obsługą gości w restauracji hotelowej. Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji z tych wydarzeń.