KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wydarzenia

W nocy z 16 na 17 maja młodzież naszej szkoły uczestniczyła w ogólnopolskiej akcji Wirtualna Noc Muzeów. Uczniowie starali się zwiedzić on-line jak najwięcej obiektów muzealnych,biorących udział w akcji. Zainspirowani tą wycieczką stworzyli własne wirtualne muzea. Przysłane w ramach projektu uczni...

Wiosna w obiektywie

W ramach obchodów Dnia Ziemi został zorganizowany konkurs fotograficzny „Wiosna w obiektywie”.  Z nadesłanych prac Jury wyłoniło te najlepsze, chociaż nie było to łatwe zadanie.Przedstawiamy wyniki obrad:I miejsce - Kornelia Amroz z klasy 1ATHsp II miejsce - Martyna Kieszek z klasy 1ATTg III m...

Aby w miarę dobrze odnaleźć się w "czasie zatrzymania" trzeba ten czas dobrze zorganizować i wypełnić. Warto posłużyć się poniższymi wskazówkami i zadbać o swoją kondycję psychofizyczną. 1. Zadbanie o prawidłowy rytm dobowy. Spanie, wstawanie, lekcje, nauka, posiłek o stałych, określonych porach zawsze są...

Konkurs "Impresje"

Serdecznie zapraszamy młodzież naszej szkoły na konkurs plastyczno-literacki ,,Patrząc przez okno - impresje''. Konkurs przeznaczony jest dla klas I - III. Jego celem jest rozwijanie Waszej aktywności twórczej, kształtowanie wrażliwości estetycznej przez popularyzowanie różnorodnych form sztuki oraz rozwi...

Wirtualna Noc Muzeów

Serdecznie zapraszamy do udziału w Wirtualnej Nocy Muzeów, która odbędzie się w najbliższą sobotę (16.05.2020). Całe wydarzenie zaczyna się na Facebooku - funpage Łódź o godzinie 16.00. O godzinie 19.00 będzie miało miejsce wystąpienie Pani Prezydent Miasta Łodzi. W programie m.in. zwiedzanie Centr...

Adoptuj drzewo!

Zachęcamy do udziału w ogólnopolskiej akcji #adoptujdrzewo (szczegóły i dokładne wyjaśnienie zasad na facebooku pod tym hashtagiem). Akcja polega na wybraniu i podlewaniu drzewa w okolicy miejsca zamieszkania, aby pomóc mu przetrwać suszę. Tak, suszę - bo nie zlikwidowały jej ostatnie d...

Konkurs "Podróże na kanapie"

Zapraszamy uczniów klas I-III do udziału w konkursie językowym (język angielski i francuski). Nie wiemy, jak będą wyglądały tegoroczne wakacje i jak daleko uda nam się wyjechać. Nie zapominajmy jednak, jak wiele na świecie jest fascynujących miejsc! Działanie polega na wybraniu dostępnej w internecie wycieczki...

Wirtualna galeria sztuki - "Na Maja"

W styczniu w ramach zajęć plastyki i wok-u uczniowie klas pierwszych naszej szkoły malowali obrazy. Ich tematem przewodnim był pejzaż – perspektywa powietrzna – sfumato. Prace miały zostać zaprezentowane w powstałej szkolnej galerii sztuki. Z uwagi na zaistniałą sytuację epidemiczną galeria została przenies...

Wirtualna galeria sztuki "Na Drewnowskiej"

Na początku roku kalendarzowego w ramach zajęć z plastyki i wok-u młodzież klas pierwszych wykonała prace malarskie, których tematem był pejzaż. Fantastyczne umiejętności uczniów sprawiły, że barwy podstawowe zmieniły się w tęcze barw pochodnych.Zapraszamy na naszą wystawę, która ze względó...

Vivat Maj, 3 Maj!

W dniu 3 maja odbył się w naszej szkole konkurs na plakat z okazji rocznicy ogłoszenia Konstytucji 3 Maja. Oto wyniki konkursu: I miejsce Aleksandra Gapys (klasa druga w zawodzie technik obsługi turystycznej), II miejsce Weronika Gawron (klasa pierwsza w zawodzie technik hotelarstwa) oraz III miejsce Weronika Podsiadła...