KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Technik hotelarstwa

Zadania zawodowe:

  • oferowanie usług hotelarskich,
  • obsługa klientów w obiektach hotelarskich,
  • organizowanie usług gastronomicznych,
  • współpraca z podmiotami gospodarczymi świadczącymi usługi turystyczne,
  • promowanie i sprzedaż usług hotelarskich.

W toku nauki:

  • wycieczki metodyczne do hoteli oraz obiektów noclegowych różnych rodzajów i kategorii,
  • praktyki zawodowe w kraju i za granicą, w tym praktyki na promach.

Praktyki zawodowe – Cykl kształcenia trwa 5 lat i obejmuje zajęcia teoretyczne, praktyczne w wymiarze 8 tygodni praktyk zawodowych (w klasie II i III)

Praktyki odbywają się w:

  • hotelach w Łodzi (andel's, Focus, Grand, Ambasador, Campanille, Ibis, Double Tree by Hilton, Qubus, Holiday Inn),
  • obiektach hotelarskich na terenie całego kraju
  • instytucjach partnerskich naszej szkoły w krajach UE (Niemczech, Hiszpanii, Portugalii) 

 Kwalifikacje zawodowe:

HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie:
- utrzymywanie czystości i porządku w jednostkach mieszkalnych,
- przygotowywanie i podawanie śniadań,
- organizację usług dodatkowych w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

Egzamin z kwalifikacji HGT.03. w 5 letnim technikum odbywa się pod koniec II klasy.

HGT.06. Realizacja usług w recepcji:
- rezerwację usług hotelarskich,
- obsługę gości przyjeżdżających i wyjeżdżających.

Egzamin z kwalifikacji HGT.06. w 5 letnim technikum odbywa się na koniec okresu I okresu V klasy.