KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kolejne szkolenie klasy patronackiej w hotelu andel’s

W dniu 4 grudnia 2017 roku odbyło się czwarte już szkolenie klasy patronackiej Hotelu Vienna House Andel’s Łódź – klasy III a w zawodzie technik hotelarstwa. Tematem czterogodzinnego spotkania było „Manage yourself and Grow”. Trener klasy patronackiej - pan Norbert Sowiński w niezwykle ciekawy sposób zapoznał uczniów z metodami oceny umiejętności i znalezienia mocnych stron (analiza SWOT), technikami ustalania swoich priorytetów i pracy z nimi, sposobem zarządzania sobą w czasie oraz zaletami, wadami i efektywnością pracy pod presją czasu.

Szczególnie interesujące dla młodzieży były strategie planowania i oszczędzania czasu i pracy nad sobą. Uczniowie wykonali i omówili indywidualną analizę SWOT swoich umiejętności, mocnych i słabych cech usposobienia, które mogą sprzyjać lub utrudniać pracę w hotelarstwie. Wspólnie szukali sposobów na rozwijanie zalet i niwelowania wad. Na podkreślenie zasługuje otwartość uczniów i ich samoświadomość zawodowa.

Na 18 grudnia zaplanowane jest piąte szkolenie - praktyczne zajęcia z zakresu housekeepingu - technik sprzątania hotelowej jednostki mieszkalnej. Tym razem ćwiczenia przeprowadzone będą przez trenerów w naszej nowej, profesjonalnej pracowni hotelarskiej Hotelu Andel’s. Zapraszamy uczniów z młodszych klas hotelarskich na obserwację zajęć.