KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Klasa patronacka Hotelu Andel’s w Łodzi

Od października 2017 roku klasa III A kształcąca w zawodzie technik hotelarstwa została objęta patronatem przez Hotel Andel’s by Vienna House Lodz. Uczniowie uczestniczą w cyklu 4-godzinnych szkoleń i warsztatów na terenie hotelu. Dotychczas odbyły się już trzy takie spotkania.

Pierwsze szkolenie, zatytułowane Explore the house, miało miejsce 2 października. Młodzież poznała specyfikę sieci hotelowej VH (Viena House) i wartości, jakimi się ta sieć kieruje. Training Manager Hotelu zaprezentował sposoby zmieniania Gości hotelowych w Fanów oraz zasady komunikacji w Vienna House. Na zakończenie klasa została oprowadzona po obiekcie. Najwięcej emocji wzbudziły widoki z przeszklonego basenu hotelowego – panorama Manufaktury i miasta.

Drugie – praktyczne szkolenie odbyło się 23 października. Były to niezwykle widowiskowe warsztaty z zakresu obsługi kelnerskiej. Prowadził je Kierownik Działu Bankietów Hotelu VH, który jest absolwentem naszej szkoły. Uczniowie poznali zasady i sposoby nakrycia stołów na różne typy przyjęć, sposoby i techniki serwowania napojów i dań oraz metody rozwiązywania sytuacji awaryjnych podczas obsługi kelnerskiej. Młodzież z wielkim zaangażowaniem ćwiczyła efektywnie wyglądające serwisy kelnerskie, zwłaszcza synchroniczny serwis „teamowy”. Uczestnicy szkolenia szybko mogli sprawdzić swoje umiejętności, gdyż zostali zatrudnieni przez hotel do obsługi bankietu dla 500 osób.

Trzecie spotkanie, zatytułowane How to delight our Guest zostało zorganizowane 6 listopada. Trener zapoznał uczniów z tematyką codziennego zachwycania Gości, zasadami proaktywności w Hotelu VG oraz profesjonalnego reagowania na skargi Gości. Uczniowie mieli okazję ćwiczyć swoje umiejętności podczas rozwiązywania przykładowych problemów i skarg gości hotelowych.

Za miesiąc – ostatnie w tym okresie spotkanie z trenerami Hotelu Vienna House. Młodzież z klasy patronackiej będzie poznawać sposoby zarządzania i pracy nad sobą.