KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Aktualności

KOMUNIKAT
dotyczący przekazywania świadectw i zaświadczeń o wynikach
egzaminu ósmoklasisty

Zgodnie z informacją zamieszczoną na stronie MEN, w okresie czasowego ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty wniosek o przyjęcie do szkoły, w tym wymagane załączniki mogą być przesyłane za pomocą środków komunikacji elektronicznej.

W obecnej sytuacji zagrożenia epidemicznego umożliwiamy  kandydatom składanie do szkoły pierwszego wyboru (w uzupełnieniu do wniosku)  świadectwa ukończenia szkoły oraz zaświadczenia o wynikach egzaminu ósmoklasisty, także w formie elektronicznej.

W związku z powyższym została udostępniona skrzynka mailowa: rekrutacja@zseth.elodz.edu.pl.

Skrzynka ta służy tylko i wyłącznie do celów tegorocznej rekrutacji, tj. do przyjmowania przez Punkty Naboru skanów świadectw (26 czerwca – 10 lipca) oraz zaświadczeń o wynikach egzaminów ósmoklasisty (31 lipca – 4 sierpnia) oraz ewentualnie innych niezbędnych dokumentów.

Informacja o ww. rozwiązaniu zostanie także zamieszczona w systemie elektronicznego naboru w aktualnościach.


Zakończenie roku szkolnego 2019/2020

Premiera filmu - czwartek 15.00 - Zapraszamy!


Pomagamy maturzystom 2020. Online!

Szanowni Państwo,

Państwa uczniowie właśnie zdają maturę. z pewnością większość z nich nie dokonała jeszcze ostatecznego wyboru dalszej ścieżki kształcenia lub dostosuje swoje preferencje do wyników egzaminu maturalnego. Wiemy, że zależy Państwu, aby mądrze pomóc im w tych decyzjach; to właśnie od Was oczekują podpowiedzi w sprawie miarodajnych źródeł informacji.

Odpowiedzią na tę potrzebę jest wydarzenie online STUDIA 2020 organizowane w dniach 22-26 czerwca przez Fundację Edukacyjną Perspektywy oraz Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego. Dedykujemy ją tegorocznym maturzystom, ich wychowawcom i rodzicom.

Najbliższy blok wydarzeń - Kierunkowskaz Kariery - to 5 dni rzetelnej wiedzy i inspiracji Zaprezentujemy ponad 100 różnych kierunków studiów. Eksperci doradzą, czym należy się kierować podejmując decyzje, jak wybrać kierunek dopasowany do konkretnych preferencji kandydata oraz do współczesnego rynku pracy, na jakich zasadach odbędzie się rekrutacja na studia na rok akademicki 2020/21.

Kierunkowskaz Kariery w ramach projektu STUDIA 2020 odbędzie się w kolejnych dniach w godzinach 14.00 -17.00:

22 czerwca (poniedziałek) - Kierunki humanistyczne i społeczne
23 czerwca (wtorek) - Kierunki techniczne
24 czerwca (środa) - Kierunki medyczne
25 czerwca (czwartek) - Kierunki społeczne i ekonomiczne
26 czerwca (piątek) - Kierunki ścisłe, przyrodnicze, rolnicze

Co dokładnie będzie się działo w ramach wydarzenia Kierunkowskaz Kariery?

  • Debaty z udziałem pracowników naukowych i absolwentów z całej Polski na temat najbardziej popularnych i wartościowych obszarów kształcenia akademickiego.
  • Sesje pokazujące kierunki „w pigułce” - w ciekawy i prosty sposób studenci zaprezentują swój punkt widzenia na dokonane już wybory, opowiedzą o swoich kierunkach, o codzienności studiowania i perspektywie przyszłej pracy;
  • Targi uczelni online z możliwością zadawania pytań; m.in. dotyczących rekrutacji na studia w wybranych uczelniach i na wybrane kierunki studiów.

Zapraszamy Państwa oraz Waszych uczniów do sprawdzenia agendy spotkań i do rejestracji na stronie Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego https://studia.gov.pl/studia2020

I serdeczna prośba:
Proponujemy wykorzystanie wydarzenia na FB oraz postu na FB

Z góry - w imieniu Państwa absolwentów - dziękujemy!

W przypadku jakichkolwiek pytań jestem do Państwa dyspozycji:

Magda Rulska
Koordynator kampanii Studia 2020 ze strony Perspektyw
m.rulska@perspektywy.pl, mobile: 601 88 76 50


UWAGA!

Od poniedziałku 22 czerwca zaczynają się egzaminy potwierdzające kwalifikacje w zawodzie (EPKwZ).

Prosimy o bieżące śledzenie wiadomości w Librusie oraz komunikatów zamieszczanych w zakładce Egzaminy zawodowe.

Życzymy powodzenia!


UWAGA

do 20 czerwca trwa nabór do VI edycji programu stypendialnego 
"Nowe technologie dla dziewczyn"

pobierz plik PROGRAM STYPENDIALNY


Pilny komunikat

Zgodnie z decyzją Ministra Edukacji Narodowej wynikającą z czasowego ograniczenia funkcjonowania jednostek systemu oświaty w związku z zapobieganiem,

przeciwdziałaniem i zwalczaniem COVID-19 przedłużeniu ulega przerwa w nauczaniu stacjonarnym
w jednostkach systemu oświaty
do 28 czerwca 2020 r.

Do 26 czerwca 2020 r. w Zespole Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich

Władysława Grabskiego w Łodzi prowadzone będzie nauczanie zdalne.


Pilny komunikat dla absolwentów

8 czerwca 2020 r. rozpoczyna się egzamin maturalny, który potrwa do 29 czerwca.

Szczegółowe informacje o sposobie organizacji i przeprowadzania egzaminu w roku szkolnym 2019/2020 znajdują się na stronie www szkoły, w zakładce - egzamin maturalny oraz zostały przesłane za pośrednictwem dziennika elektronicznego Librus.

 

                                                            Wszystkim maturzystom życzymy powodzenia!


Link bezpośredni do wydarzenia:

https://youtu.be/2cRjtr30HZc


 

Dziękujemy za udział w wirtualnych Drzwiach Otwartych!

Jeżeli mają Państwo jeszcze jakieś pytania, prosimy o kontakt.

Nasz adres e-mail: drzwi.otwarte2020@zseth.elodz.edu.pl


 


UWAGA!

Nabór na rok szkolny 2020/2021 dla absolwentów szkół podstawowych odbywa się we wszystkich kierunkach kształcenia:

Poniżej znajdziesz różnorodne informacje na temat naszej szkoły!

Zobacz, co możesz robić, wybierając jeden z kierunków w naszej szkole!

Obejrzyj prezentację o szkole przygotowaną specjalnie dla Ciebie!

Nie będziemy pokazywać Ci pustego budynku.

Zobacz, co Cię czeka, gdy wybierzesz naszą szkołę!

Projekt unijny "Otwartość kluczem do sukcesu" - PortugaliaSzkolny Tydzień Książki
Drzwi OtwarteProjekt unijny "Nowe perspektywy przyszłe szanse" - Portugalia
IV Szkolny Tydzień KsiążkiSpektakl koła teatralnego Furtka
Wycieczka na kajakiWycieczka na Księży Młyn
Tydzień Książki w ZSETHJubileusz 110-lecia ZSETH
Manekin ChallengeI Szkolny Tydzień Książki

Chcesz zobaczyć więcej? Wejdź tutaj → Rekrutacja i tutaj → Kierunki kształcenia

 


UWAGA!

Zgodnie z decyzją Ministra Edukacji Narodowej wynikającą
z konieczności zapobiegania rozprzestrzenianiu  
się koronawirusa od 12 marca do 24 maja br. funkcjonowanie jednostek systemu oświaty zostaje czasowo ograniczone. Oznacza to, że w tym okresie w Zespole Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im. Wł. Grabskiego w Łodzi nie będą prowadzone zajęcia dydaktyczno-wychowawcze.


Kolejny sukces!

Miło nam poinformować, że nasza szkoła zajęła szóste miejsce wśród najlepszych techników w Łodzi według najnowszego rankingu szkół ponadpodstawowych przygotowanego przez portal WaszaEdukacja.pl. Portal przygotowuje ranking najlepszych liceów i techników z 18 miast wojewó...

Najlepsze technika w Polsce PERSPEKTYWY

Fundacja Edukacyjna "Perspektywy" potwierdza, że Technikum nr 1 w Zespole Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im. Wł. Grabskiego w Łodzi jest wśród 350 najlepszych techników w Polsce sklasyfikowanych w Rankingu Liceów i Techników PERSPEKTYWY 2019 i przysługu...

Przekaż 1%

02.01.2020

Przekaż 1%

02.01.2020

Szanowni Państwo!Prosimy o przekazanie 1% podatku na Miejski Szkolny Związek Sportowy w Łodzi, KRS 0000401965 z dopiskiem: „Dla Zespołu Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im. Wł. Grabskiego w Łodzi. Jak co roku, pozyskane fundusze przeznaczymy na doposażenie bazy sportowej w naszej szkole. Państwa...

W tym roku szkolnym na terenie naszej szkoły odbędzie się pięć Akcji Oddawania Krwi:- 12 września 2019- 06 listopada 2019- 05 lutego 2020- 07 kwietnia 2020- 09 czerwca 2020.Wszystkie Akcje odbędą się w godzinach 8.30-11.30 w głównej siedzibie szkołyprzy ul. Drewnowskiej 171.Uczniu! Nauczycielu! Dołącz do ...

Stowarzyszenie Pomocy Szkole

Działające od 1990 roku Łódzkie Stowarzyszenie Pomocy Szkole zrzesza 91 łódzkich placówek oświatowych, w tym naszą szkołę oraz 108 członków indywidualnych. Jednym z ważniejszych statutowych działań Stowarzyszenia jest finansowanie stypendiów dla wybitnie uzdolnionych uczniów z ...