KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zakończenie nauki klas maturalnych 2020/2021

29 kwietnia 2021 r. odbyła się uroczystość zakończenia roku szkolnego uczniów klas IV. Mieliśmy zupełnie inne plany na pożegnanie abiturientów, ale los i wirus zdecydował za nas. Bardzo trudno było znaleźć odpowiedni wyraz dla emocji związanych z zamknięciem pewnego rozdziału w życiu. Dlatego też pomimo wirtualnego spotkania wszyscy obecni dyrektor szkoły, wicedyrektorzy czy też rodzice, obdarzyli najstarsze roczniki ciepłymi słowami, życzeniami oraz pozdrowieniami. Przedstawiciele uczniów klas trzecich życzyli łatwych tematów i lekkiego pióra podczas pierwszego w życiu tak poważnego egzaminu. Tegoroczna uroczystość zakończenia roku szkolnego przez maturzystów zapisze się na trwałe w dziejach szkoły, nawet w dobie pandemii zakończenie roku w Zespole Szkół Ekonomiczno-Turystyczno-Hotelarskich im. Władysława Grabskiego w Łodzi miało wyjątkowy charakter.

Drodzy Maturzyści! Przed Wami chwile wzmożonego napięcia i skupienia. Jesteśmy pewni, że zdobyta wiedza pozwoli Wam na zdanie egzaminu dojrzałości i umożliwi wejście w dorosłe życie. Życzymy samych sukcesów i trzymamy za Was kciuki!