KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Stowarzyszenie Pomocy Szkole

Działające od 1990 roku Łódzkie Stowarzyszenie Pomocy Szkole zrzesza 91 łódzkich placówek oświatowych, w tym naszą szkołę oraz 108 członków indywidualnych. Jednym z ważniejszych statutowych działań Stowarzyszenia jest finansowanie stypendiów dla wybitnie uzdolnionych uczniów z województwa łódzkiego oraz nagród dla nauczycieli innowatorów. Stowarzyszenie udziela także szkołom finansowych dotacji na zakup środków dydaktycznych, sprzętu komputerowego i multimedialnego, realizację różnorodnych szkolnych i międzyszkolnych konkursów, projektów i wszelkich inicjatyw, służących wszechstronnemu rozwojowi uczniów.

W ramach swojej działalności Stowarzyszenie prowadzi także Bursę Szkolną, organizuje cyklicznie akcję „Cegiełka” wspierającą Fundusz Pomocy Szkole oraz realizuje projekty finansowane z funduszy unijnych.

Wszystkie działania są dokumentowane na stronie internetowej Łódzkiego Stowarzyszenia Pomocy Szkole www.lsps.pl