KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Finał V Olimpiady Wiedzy o Turystyce - wielki sukces uczennicy naszej szkoły

W dniach 4-7 kwietnia 2018 roku w Spale odbył się etap centralny V Olimpiady Wiedzy o Turystyce. Temat przewodni tegorocznej edycji brzmiał: Turystyka folklorystyczna - barwy regionu. W Olimpiadzie wzięło udział prawie 3 tysiące uczniów ze 134 szkół ponadgimnazjalnych, zawodowych i ogólnokształcących z całego kraju. Do ostatniego etapu zakwalifikowało się 29 osób, w tym uczennica naszej szkoły.Uroczyste otwarcie etapu centralnego zorganizowano w Łodzi na Wydziale Nauk Geograficznych. Uczniów i ich opiekunów uroczyście przywitał przewodniczący Komitetu Głównego Olimpiady Wiedzy o Turystyce prof. Bogdan Włodarczyk, dziekan Wydziału Nauk Geograficznych. Następnie uczestnicy zostali zaproszeni na wycieczkę po Łodzi, a potem udali się do Spały, gdzie miały odbyć się finałowe zmagania.W pierwszej części etapu centralnego uczniowie rozwiązywali test wiedzy oraz przedstawiali prezentacje multimedialne poświęcone turystyce folklorystycznej. Z finalistów komisja wyłoniła 15 uczestników, którzy przystąpili do wykonania ostatniego zadania polegającego na opracowaniu i zaprezentowaniu programu jednodniowej wycieczki po Wilnie.W przerwach na uczestników czekały liczne atrakcje. Zwiedzili Arenę Lodową w Tomaszowie Mazowieckim, wzięli udział w warsztatach rękodzielniczych w Skansenie Rzeki Pilicy oraz warsztatach folklorystycznych z przedstawicielami Koła Gospodyń Wiejskich z Komornik. Zwycięzcą V Olimpiady Wiedzy o Turystyce została Patrycja Lis z Zespołu Szkół Chemicznych im. Marii Skłodowskiej-Curie we Włocławku. Drugie miejsce zajęła uczennica naszej szkoły Gabriela Kobusińska z klasy III w zawodzie technik obsługi turystycznej. Tytuł prezentacji Gabrysi brzmiał „A mnie Łódź urzekła szara, czyli folklor robotniczego miasta”.Olimpiada Wiedzy o Turystyce została wpisana na listę olimpiad Ministerstwa Edukacji Narodowej co oznacza, że finaliści Olimpiady są zwolnieni z części pisemnej egzaminy potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie technik obsługi turystycznej. Finaliści i Laureaci Olimpiady decyzją senatów wyższych uczelni mogą być przyjmowani na studia wyższe z pominięciem postępowania rekrutacyjnego.Gabrysi gratulujemy i życzymy wielu dalszych sukcesów!