KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Etap okręgowy VI Olimpiady Wiedzy o Turystyce

W dniu 7.01.2019 roku w naszej szkole odbył się etap okręgowy Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Turystyce, w której wzięło udział 12 uczniów ze szkół z województwa łódzkiego i części województwa świętokrzyskiego. Wśród zawodników było 2 uczniów z naszej szkoły. Obowiązki przewodniczącego okręgowej komisji ds. Olimpiady pełnił pracownik naukowy Uniwersytetu Łódzkiego – dr Armina Kapusta, zastępcą był wizytator z Kuratorium Oświaty w Łodzi – mgr Janusz Pietruszewski.

Nasza szkoła już po raz szósty jest patronem merytorycznym oraz współorganizatorem Olimpiady Wiedzy o Turystyce. Tegoroczne hasło przewodnie to „Turystyka w przyrodzie”. Olimpiada ma na celu zainteresowanie uczestników zasobami i walorami przyrodniczymi w turystyce oraz zwrócenie uwagi na ochronę przyrody, w kontekście rozwoju turystyki oraz na właściwe zagospodarowanie turystyczne.

Etap centralny odbędzie się w Załęczu Wielkim w terminie od 3.04 do 6.04.2019 roku. Mamy nadzieję, że nasi uczniowie znajdą się wśród finalistów.