KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

V Szkolny Tydzień Książki

V Szkolny Tydzień Książki

W dniach 3-7 lutego 2020 roku w naszej szkole odbył się V Szkolny Tydzień Książki pt. „Książka w sztuce, sztuka w książce”. Wydarzenie było skierowane do uczniów i ich rodzin oraz środowiska lokalnego. Jego cel to promocja kultury czytelnictwa, wartości patriotycznych, wiedzy literackiej i historycznej. Nauczyciele poprzez różne działania zachęcali młodzież do czytania, pokazywali jak wielką korzyść można wynieść obcując z książką, i jak można korzystać z książek.

Przedsięwzięcie ma charakter cykliczny, w bieżącym roku odbyła się piąta, jubileuszowa edycja. Podczas całego wydarzenia odbywały się wykłady, wystawy, warsztaty, spektakle poświęcone książce, jej historii i recepcji. Wydarzenia te były organizowane przez nauczycieli we współpracy z przedstawicielami m.in. łódzkich bibliotek, muzeów, teatrów, wydawnictw.

Szkolny Tydzień Książki cieszył się ogromnym zainteresowaniem społeczności szkolnej. Zajęcia angażujące uczniów, spotkania z ludźmi kultury, tematyczne wystawy oraz instalacje pozwoliły młodzieży docenić przyjemność obcowania z książką i odkrywania bogactwa, jakie ze sobą niesie. 

W tym roku uzyskaliśmy kilka patronatów: Radia Łódź, Polskiego Towarzystwa Historycznego, Wojewódzkiej Biblioteki Publicznej w Łodzi, Związku Polskich Artystów Plastyków Okręg Łódzki, Muzeum Kinematografii w Łodzi oraz Pedagogicznej Biblioteki Publicznej im. prof. Tadeusza Kotarbińskiego.

Zachęcamy do udziału!

Nasi patroni: 

         

  

        

Relacja filmowa z przebiegu V Szkolnego Tygodnia Książki

Fotorelacja - V Szkolny Tydzień Książki w liczbach

Dzień 5 - piątek 07 lutego 2020

Finał V Szkolnego Tygodnia Książki...

Dzień 4 - czwartek 06 lutego 2020

MAKE BELIEFS COMIX – warsztaty...

Dzień 4 - czwartek 06 lutego 2020

Skąd się wzięły maski weneckie, karnawałowe, halloweenowe…? – warsztaty historyczno-plastyczne....

Dzień 4 - czwartek 06 lutego 2020

Łódź „Ziemi obiecanej”, czyli miasto z filmu - warsztaty geograficzno-literackie...

Dzień 4 - czwartek 06 lutego 2020

Klasowe prezentacje postaci literackich  – finał konkursu...

Dzień 4 - czwartek 06 lutego 2020

Sztuka tworzenia limeryków – warsztaty literackie...

Dzień 4 - czwartek 06 lutego 2020

Szlakiem artystycznej Łodzi: Od Pałacu Poznańskich po zabytki Księżego Młyna - wycieczka zakończona warsztatami w Muzeum Książki Artystycznej...

Dzień 4 - czwartek 06 lutego 2020

Zagrajmy w kości, czyli STORY CUBES warsztaty poświęcone książce historycznej pt.: Kamienie na Szaniec. Autor Aleksander Kamiński...

Dzień 4 - czwartek 06 lutego 2020

Poezja piórem i pędzlem malowana – warsztaty językowo-plastyczne...

Dzień 3 - środa 05 lutego 2020

Sztuka tworzenia limeryków – warsztaty literackie...